Што е светлосна терапија?

Одговорот на ова прашање уште од дамнешна 1926 година го има нашиот нов партнер. Dr Muller е производител на професионални иновативни уреди (кабини) наменети за дерматолошки, естетски, козметички и спа центри кои ја користат светлината над спектарот на UV зраците. Промените што до сега го сведочевме на кожата на лицето благодарение на употрба на светлосната терапија, Dr Muller го доусовршува и аплицира на цело тело.

Замислете мазна кожа, без флеки, бори и акни. Кожа со нов колаген, еластин, изрегулиран себум и пигментација на целото тело!

Третманите со употреба на црвена, зелена и сина светлина, се многу популарни во козметичката индустрија. Сепак, што точно преставуваат тие?

Светлината со бранова должина од 633nm (црвена светлина), 532nm (зелена светлина) и 415nm (сина светлина) може да достигнe до најдлабоките слоеви на кожата. Штом стигне до слоевите на дермисот, клетките го поттикнатуваат телото на соодветен одговор во насока на искористување на светлината. На овој начин всушност се поттикнува процесот на подмладување преку зголемен проток на крв, стимулација на колаген, детоксикација и многу повеќе.

Врз основа на овие резултати и бројни студии спроведени низ целиот свет, Dr Muller одлучува да преземе чекор за да ja доближи светлосната терапија до клиентите преку колагенските и кабините за Beauty Light Therapy.

Д-р Франк де Грујл – експерт во полето на светлосна и фото дерматологија, вонреден професор и истражувач – ги објаснува придобивките од терапијата со светлина. Според Д-р де Грујл и низа други истражувачи, луѓето можат да ги користат уредите за светлосна терапија на Д-р Мулер за целокупно да ја подобрат состојбата на кожата.