Tesla FORMER Prestige

Tesla FORMER Prestige е четири-канален апарат за функционална магнетна стимулација со максимална јачина на магнетно поле до 3 Tesla. Тој се употребува за зајакнување на мускулите на задникот, абдоменот, нозете, рацете и карличното дно преку употреба на новата ФМС технологија.

Апаратот генерира пулсно магнетно поле кое ги контрахира мускулите на таргетираната регија преку неговото влијание врз моторните нерви. Научно е докажано дека ФМС технологијата (пулсното магнетно поле) со континуирана употреба на една иста регија ќе резултира со зголемена мускулна маса на таа регија.

КАКО ФУНКЦИОНИРА?

TESLA Former-от е прецизен, директно насочен и докажано ефикасен уред за обликување на телото. Магнетното поле не го намалува својот интензитет при пенетрација во телото и дозовлува третман на длабинските мускулни структури и преку облека. Исто како и вежбањето, предизвикува мускулна контракција преку стимулација на моторните нерви и дава чувство на тренинг со висок интензитет.

КЛУЧНИ ПРИДОБИВКИ

Облкување на телото
Зголемување на мускулна маса
Полесно согорување на маснотиите
Одржување на формата
Подигнување на задникот
Подобрено држењето на телото

ПРЕДНОСТИ

Растење и зајакнување на мускулите
Неинвазивен третман
Повеќе од 50.000 пулсирања во 30 минутна сесија
Магнетно поле
Не е потребен оператор
Не е потребна подготовка